Отборът на Фрайбург остава със скромни желания въпреки успехите си в последните два сезона, като треньорът Кристиан Щрайх обяви, че основната цел пред тима е да запази мястото си в Бундеслигата, предаде ДПА.

"Ние искаме да играе в Бундеслигата и след година. Това е топ приоритетът ни. Искаме да го постигнем на всяка цена", каза Щрайх в първия ден на подготовката на германския отбор.

"Всичко зависи от малките неща - да нямаме контузии, проблеми с формата, да не губим и дори печелим", каза треньорът.

Фрайбург завърши на шесто място последните два сезона и се класира за Лига Европа. Тимът стигна до финал за Купата на Германия през 2023 година и до полуфиналите миналата година. Щрайх започна в намален състав заради големия брой национални състезатели, които бяха ангажирани до средата на юни и имат по-голяма ваканция. Треньорът призна, че е доволен от състава, но продължават да се търсят нови футболисти в халфовата линия и атака.

Попълненията на Фрайбург до момента са австрийският нападател Жуниор Адаму от Залцбург, вратарят Флориан Мюлер, който се завръща от Щутгарт, и централният защитник Макс Розенфелд, който идва от втория отбор.

Фрайбург ще проведе предсезонен лагер в Австрия между 20 и 28 юли и ще започне в Бундеслигата с двубой срещу Хофенхайм на 19-и или 20-и август.

 

БТА / Автор: Христо Бонински