Временният треньор на Майнц Ян Зиверт има шанса да остане на поста за постоянно, ако постигне резултати, според спортният директор на клуба от Бундеслигата Кристиан Хайдел.

Зиверт, който бе начело на състава до 23 години на Майнц, бе назначен за временен треньор след оставката на Бо Свенсон след слабото представяне на тима от началото на сезона и отпадането във втория кръг от турнира за Купата на Германия с поражение от втородивизионния Херта Берлин.

"Гледахме отблизо как той се обърна към отбора. Той е много важен треньор за клуба. Всичко може да се случи. Разбира се, че Ян е кандидат за треньорската позиция в Майнц", увери Хайдел по-рано днес и добави, че "не сме говорили с никой друг треньор или агент", защото клубът се е надявал на по-добър резултат в Берлин и е имал пълна вяра в Свенсон.

Зиверт коментира преди първия си мач начело на Майнц в събота срещу РБ Лайпцигу че е използвал всяка секунда за работа. "Не помня дали дори спах. Всичко е възможно. Всички знаят каква енергия можем да имаме", заяви специалистът.

Той вече бе временно начело за един мач при загубата с 2:5 от Байерн Мюнхен през януари 2021 година преди назначението на Бо Свенсон, който се прости с феновете на Майнц във видео, публикувано от клубната уебстраница.

Свенсон, който прекара 13 сезона в клуба като футболист, треньор в школата и старши треньор на първия отбор от 2021-а, заяви, че Майнц го е оформил за цял живот.

44-годишният специалист спаси тима от изпадане след като застана начело през януари 2021 година и завърши в средата на класирането в следващите два сезона.

"Добрият период е много важен, както и това да осъзнаеш, че никой не е над клуба. Трябва да концентрираме усилията си, за да овладеем ситуацията. За съжаление, това няма да стане с мен, но така трябва. Преживях върхове и спадове. Не става дума за мен, а за клуба, който винаги ни е определял", каза оше Бо Свенсон.

"Виждал съм доста раздели с треньори, които никога не са били приятни, но тази с Бо наранява всички, включително мен. Напомни ми за раздялата с Юрген Клоп", призна Кристиан Хайдел.

 

БТА / Автор: Кремена Младенова