Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген изрази разочарованието си от факта, че втори избор под рамката на вратата зад Мануел Нойер за националния отбор на Германия.

27-годишният страж бе на резервната скамейка по време на евроквалификациите срещу Холандия и Северна Ирландия миналия уикенд, независимо от това, че неведнъж му беше обещавано от селекционера Йоахим Льов, че ще получи шанс да се докаже през 2019.

„Не е лесно да намеря обяснение за това, което ми се случва. Все още правя всичко по силите си, но това пътуване до Германия беше тежък удар за мен",сподели Тер Стеген пред журналисти на маркетингово събитие в Барселона. 

Безспорният номер 1 в Барселона Тер Стеген така и не успя да измести Нойер в германския национален отбор. Той изигра само един мач за Маншафта през тази година – 45 минути в приятелски двубой срещу Сърбия през март.

Льов определи Тер Стеген като „вратар от световна класа“, но заяви в понеделник, че не възнамерява да прави промени на вратарския пост след поражението от Холандия с 2:4.

„Бях в Барселона и проведох дълъг разговор с Марк-Андре, и му обещах, че той ще получи своя шанс в квалификационната кампания“, сподели германският селекционер миналата седмица. В скорошно интервю за германския уебсайт t-online Тер Стеген заяви, че иска да стане номер 1 под рамката на вратата на Германия, „но не на всяка цена“. /БГНЕС