Вратарят Руне Ярщайн съди Херта (Берлин) заради освобождаването му от клуба от Бундеслигата. Говорител на съда в Берлин каза пред ДПА, че процедурата е започнала и първоначалното изслушване ще се състои на 1 ноември.

Норвежецът, който премина в Херта през 2014 година, първоначално беше отстранен от състава след спор с треньора на вратарите Андреас Мангер и по-късно освободен, като тонът и езикът, използвани от 37-годишния футболист, бяха критикувани остро от ръководството.

Оливер Кристенсен от Дания е първи вратар при старши треньора Сандро Шварц, а бившият номер едно Ярщайн загуби мястото си след тежко прекаран КОВИД-19.

Ярщайн изигра последния си мач в Бундеслигата през март 2021 година при победата с 3:0 над Байер Леверкузен. Малко след това той имаше сериозна инфекция от коронавирус и беше в болница заради възпаление на сърдечния мускул. След това стражът дълго време лекува и контузия на коляното. Това лято той игра в предсезонните контроли и се очакваше да бъде резерва на Оливер Кристенсен през сезона, но в средата на август беше освободен.