Волфсбург разби с 5:0 гостуващия Майнц 05 в откриващ двубой от 31-ия кръг на Бундеслигата. Всички голове на "Флоксваген Арена" паднаха до почивката, като три от тях бяха дело на Макс Крузе, а другите два реализира Йонас Винд. По този начин "вълците" се реваншираха на феновете си за тежкото поражение с 1:6 от Борусия (Дортмунд) преди седмица, когато те получиха пет гола още през първото полувреме. 

Двубоят потръгна кошмарно за гостите, които получиха ранен гол и в нито един момент не успяха да затруднят съперника си. Точен в 8-ата минута беше Йонас Винд след атака по десния флаг и удар с пета на Лукас Нмеча, спасен от Робин Центнер. Топката обаче отиде на крака на Винд и датчанинът с лекота се разписа. 

След четвърт час игра Йонатан Буркарт пропусна очи в очи с Коен Кастеелс, а ключовият момент в мача дойде в 21-ата минута. Тогава Нмеча се измъкна в наказателното поле и бе задържан от Никлас Тауер. Реферът Харм Осмерс веднага посочи бялата точка, а след намесата на ВАР вдигна и червен картон на защитника на Майнц. Макс Крузе пък спокойно реализира дузпата за 2:0.

С човек по-малко гостите нямаха никакъв шанс. В 35-ата минута перфектна триходова комбинация на Волфсбург завърши с втори гол на Крузе, който прати топката между краката на Центнер. В 42-ата поредица от рикошети в наказателното поле на Майнц позволи на Винд да направи резултата 4:0, а в добавеното време на първата част Крузе оформи хеттрика си.

След почивката "вълците" видимо намалиха темпото и пожалиха безпомощния си противник. Майнц дори можеше да върне едно попадение, но Кастеелс отново спаси удар на Буркарт. Лошо впечатление направи гневната реакция на Нмеча при смяната му с Бартош Бялек.

Волфсбург събра 37 точки и вече се отдалечи сериозно от озната на изпадащите. С 39 точки Майнц е на девета позиция и по всичко личи, че няма да успее да се пребори за участие в евротурнирите.