Германският Волфсбург обяви привличането на Нико Ковач за старши треньор на отбора. 50-годишният Ковач се завръща в Бундеслигата, след като подписа тригодишен договор с клуба до 30 юни 2025-а. Тимът на Волфсбург приключи на 12-о място в класирането в германското първенство за 2022-а и след края на сезона се раздели с наставника Флориан Кофелд.
 
„Аз съм дете на Бундеслигата. Имам голямо желание и мотивация. Мисля, че с Волфсбург отварям една нова успешна глава в кариерата си“, коментира Нико Ковач за клубния уебсайт.

Най-големият успех на Ковач като треньор в Германия е шампионския дубъл, който спечели през сезон 2018/2019 с отбора на Байерн Мюнхен. Има и Купа на страната с Айнтрахт Франкфурт от 2018 година. Братът на Нико Ковач – 48-годишният Роберт Ковач ще бъде част от екипа му във Волфсбург.

„Когато обмисляхме треньорската позиция, за нас беше важно не просто бързо да намерим някой, а да се обвържем с треньор, който може да помогне за развитието на отбора в дългосрочен п.ан. Много съм доволен, че успяхме да убедим Нико да се присъедини и го спечелихме за Волфсбург. Убеден съм, че сътрудничеството ни ще продължи дълго“, коментира спортният директор Йорг Шматке.
 
„Разговорите с ръководството на Волфсбург ме убедиха да приема това ново вълнуващо предизвикателство. Желанието да успеем с екипа ми, е огромно. Отборът има голям потенциал, а условията за успешна работа са налице“, добави Нико Ковач, който прекара последните две години начело на френския Монако.