Елитният Волфсбург продължава напред  в турнира за Купата на Германия след победа на третодивизионния Халешер. Редовното време на срещата завърши 3:3 и се стигна до продължения. Ситуацията за „вълците“ се усложни допълнително, заради червения картон на Джошуа Гилавоги  в 90-ата минута. В началото на първото продължение гостите успяха да отбележат два бързи гола и макар с човек по-малко продължиха напред.

Резултатът беше открит в 43-ата минута след като Феликс Дринкут откри за домакините с много мощен шут в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Коен Кастеелс . Само минута по-късно гостите успяха да изравнят чрез Вутер Вегхорст.

Четири минути след подновяването на играта Яник Герхарт изведе Волфсбург напред в резултата с много прецизен изстрел по земята. Домакините не се отказаха и изравниха в 57-ата минута с гол на Себастиан Май с глава.

Гостите натиснаха и бразилецът Уилям вкара в 70-ата минута, който се възползва от немного доброто изчистване на вратаря на домакините Кай Ейселе след центриране на Жером Росильон. В последната минута от редовното време капитанът на гостите Гилавоги беше изгонен за втори жълт картон. В даденото от съдията продължение Матиас Фетш успя да прати в екстаз феновете на домакините, изравнявайки за 3:3.  

Така се стигна до продълженията, където в рамките на две минути Волфсбург отбеляза два гола. Първо в 92-та Робин Кнохе вкара с глава, а в 94-ата Йосип Брекало със силен и точен удар в ъгъла на вратата подпечата победата на „вълците“.