Отборите на Волфсбург и Вердер Бремен не успяха да се победят в среща от първия кръг на Бундеслигата. Двата тима завършиха при резултат 2:2 на „Фолксваген Арена“, в двубой, който ще се запомни със своя интензитет и открилите се много голови възможности. Българският полузащитник Илия Груев не игра за тима от Бремен.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

В първите минути Вердер доминираше, но превъзходството им не даде резултат. В 11-ата минута Нмеча избяга от отбраната на гостите и сам срещу стража Павленка, го преодоля с техничен удар.

Преднината на „вълците“ се задържа едва 10 минути, като Никлас Фулкриг откри сметакта си за сезона в 21-ата минута. Едва 120 секунди по-късно Леонардо Битенкурт донесе обрата.

През втората част Волфсбург натисна сериозно своя съперник, като шансове се откриха пред няколко футболисти на Нико Ковач. Самият наставник вкара в игра Йонас Винд, Макс Крузе и Лука Валдшмит в опит да обърне негативния развой. Усилията на домакините дадоха резултат едва 7 минути преди края, когато Джошуа Гилавоги реализира отблизо, за да даде точката на своите съотборници.

 

Други резултати от Бундеслигата:

Борусия Мьонхенгладбах - Хофенхайм 3:1 

Аугсбург - Фрайбург 0:4

Бохум - Майнц 1:2