Сезонът в германския футбол може да бъде подновен още на 15 май, каквито бяха плановете. По-рано днес излязоха информации, че канцлерът Ангела Меркел е обявила задължителна двуседмична карантина за играчите в Бундеслигата преди рестарта на мачовете.  Малко по-късно бе оповестено, че канцлерът и 16-те премиери на отделните провинции са постигнали консенсус и клубовете са получили положителния знак за възобновяване на шампионата.

Getty Images
97 снимки

По този начин Бундеслигата получи зелена светлина да рестартира сезон 2019/20. Плановете са първият кръг след паузата да се състои в уикенда на 16 и 17 май.

Освен това все още не е ясно дали всичко ще върви по първоначалния план, защото има претенции дали да се стартира с мачовете между Борусия Дортмунд – Шалке и Унион Берлин – Байерн Мюнхен.

За утре е планирана среща по покона на Германския футболен съюз и клубовете. На нея ще бъдат обсъдени детайлите по възобновяването на мачовете. Тогава трябва да се вземе решение и за оставащите кръгове от турнира за Купата на Германия.