Борусия Дортмунд посреща Байерн Мюнхен в събота от 19.30 часа в двубой от 11-ия кръг на Бундеслигата.

С нетърпение мачът очаква и футболистът на Борусия Аксел Витсел, който това лято подписа с клуба.

„Байерн си е Байерн. Те винаги са силни. Началото на сезона не бе толкова добро за тях, както в последните години, а нашата работа е да извлечем полза от това. Мачът няма да е никак лесен. Но вкъщи ние можем да победим всеки. В един мач всичко е възможно”, коментира 29-годишният футболист.

„Байерн има много опит. Играчите им са по-възрастни и все още много гласни. Имат предимство що се отнася до опита и това да се справят под напрежение. Но нашите млади футболисти са способни да внесат истинска лудост в играта ни, а от това се получата страхотни неща на терена”, заяви Аксел Витсел и продължи:

„Трябва да сме много внимателни. Но аз не се страхувам от никой. Както казах, ще играем у дома, пред нашите фенове. Ще се опитаме да ги зарадваме със страхотно представяне.”

„След Световното първенство целта ми беше да се върна в Европа. Когато от Дортмунд се обадиха, не се колебах. Опитвам се да помагам с опита си, въпреки че за първи път в кариерата ми играя на такова високо ниво. Имаме много млади играчи. Съставът ни е много силен, но повечето играчи са на по 19, 20, 21 години, а аз ще навърша 30 през януари. Опитвам се да съм лидер на терена, както съм го правил в предишните си отбори”, сподели още белгийският национал.

„Чувствам се много добре в Борусия. Бях посрещнат отлично, адаптирах се бързо, а за това помогна и че започнах да играя, и да бележа веднага”, каза още Витсел.