Тимо Вернер се присъедини към Челси от РБ Лайпциг с много шум през лятото на 2020 г. и помогна на "сините" да спечелят втората си титла в Шампионската лига в дебютния си сезон за клуба.Нападателят беше неизменна част от титулярните 11 на Томас Тухел, докато Ромелу Лукаку не беше върнат на "Стамфорд Бридж", с трансферен рекорд за лондонския клуб. След като беше втори избор лед белгиеца през сезон 2021-22, Вернер реши да се присъедини отново към Лайпциг миналото лято.

26-годишният футболист не смята, че е бил третиран справедливо от Тухел, който беше уволнен от Челси през септември, и признава, че е спрял да се наслаждава на футбола към края на времето си във Висшата лига.

"Прекарах много добри първи шест месеца в Челси, които очакваха феновете и клубът от мен. Вкарах головете и изиграх добри мачове. Имах много успехи в Германия, както и с Челси, например в Шампионската лига, когато отбелязах в полуфинала.

Всичко малко се забравя от мениджъра, не беше наистина честно. Това също беше причината да се върна в Лайпциг, за да получа отново удоволствието. Вече не го чувствах, но имате нужда от това да бъда успешен. Може би да, в крайна сметка просто исках да се махна.

Най-големият му проблем беше, че той (Тухел) постави нападател като Лукаку пред мен през втория сезон, след като спечелих Шампионската лига, като играх почти всеки мач в първия състав. Това беше най-трудният момент за мен да получа играч, много добър играч, срещу 120 милиона евро. Ромелу беше голям нападател и трябваше да играе, след като струваше толкова много, а аз не се чувствах достатъчно ценен. Може би това беше и причината да имам възходи и падения", сподели Вернер.

Германският нападател ще се завърне в игра с РБ Лайпциг срещу Манчестър Сити в сряда в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига, докато Челси ще се изправи срещу Тотнъм в лондонско дерби в неделя в среща от Висшата лига.