Нападателят Тимо Вернер се завръща в състава на РБ Лайпциг за ключовия мач от Шампионската лига срещу носителя на трофея Реал Мадрид, но няма да може да изиграе пълен мач. Това обяви старши треньорът на отбора Марко Розе на пресконференция преди двубоя.

"Тимо тренира на облекчен режим и е здрав. Той едва ли може да остане на терена дълго време, но аз съм доволен, че все пак е на мое разположение", заяви Розе и добави, че Кристофър Нкунку е готов да излезе като титуляр, въпреки че претърпя инцидент и се наложи да премине операция на ръката.

Лайпциг е на второ място в група "F" и може да си осигури място на осминафиналите, ако спечели срещу Реал Мадрид. Испанците вече са се класирали за следващата фаза на Шампионската лига и ще бъдат без редица титуляри, сред които Карим Бензема, Лука Модрич и Федерико Валверде. Розе обаче смята, че и без тях Реал Мадрид разполага с много силен отбор.

"Срещаме може би най-добрия отбор в света. Да, някои от играчите им ще отсъстват, но и без тях Реал Мадрид има фантастичен състав. Ще ни бъде нужен кураж и безгрешна игра както с топката, така и без нея. Трябва да бъдем компактни и да правим бързо преливането от нападение в защита", продължи треньорът на Лайпциг.