Вердер Бремен прекъсна серията си от две поредни загуби в Бундеслигата и разби с 3:0 у дома Бохум. Головете за победителите вкараха Никлас Фюлкруг (29), Никлас Шмид (43) и Марвин Дюкш (59). Българският национал Илия Груев-младши влезе в игра в последните минути от двубоя. 

С успеха "бременските музиканти" събраха 30 точки и заемато 9-о място във временното класиране. Бохум е 17-и с 19 точки. 

Gulliver/GettyImages
15 снимки

Първата добра възможност за гол беше на сметката на гостите. В 26-ата минута Кевин Щьогер се справи с няколко защитници и отправи удар от точката за изпълнение на дузпа, но Иржи Павленка демонстрира отличен рефлекс и спаси. 

Само три минути по-късно Вердер излезе напред в резултата. Антони Юнг центрира в наказателното поле, където Никлас Фюлкруг беше изпуснат и с удар от движение вкара за 1:0. 

В 43-ата минута домакините удвоиха аванса си. Отново Юнг се превърна в асистент, намирайки Никлас Шмид, който успя да изпревари защитник и с прецизен шут да матира вратаря за втори път. 

В 59-ата минута "бременските музиканти" решиха всичко в мача с трето попадение. Разписа се Марвин Дюкш от границата на наказателното поле. 

В 82-ата минута в игра се появи и българският национал Илия Груев-младши. Халфът влезе на мястото на Йенс Стаге.