Българският национал Илия Груев-младши игра в последните 30 минути на двубоя на неговия Вердер срещу Волфсбург, завършил с победа за „бременските музиканти“ с 2:1. 22-годишният Груев бе титуляр за Вердер в последните мачове от Бундеслигата, но днес започна двубоя на „Везерщадион“ от резервната скамейка.

Централният нападател на домакините Никлас Фюлкруг даде преднина на своя тим от дузпа в 24-та минута, а Груев бе първата смяна на треньора Оле Вернер и се появи в игра в 62-та минута, заменяйки Никлас Шмит. В 77-та минута Фюлкруг удвои преднината на Вердер, а силите на гостите стигнаха за почетно попадение в добавеното време, дело на Кевин Паредес.

Gulliver/GettyImages
66 снимки

По този начин Груев е взел участие в 16 мача от Бундеслигата след 18 кръга през сезона, като в 11 от тях е бил титуляр, а в други пет се е появил в игра.

С днешния успех Вердер сложи край на серията си от четири поредни загуби в първенство и заема 10-то място в класирането с 24 точки. Волфсбург е на седма позиция в подреждането с актив от 29 точки.