Борусия Мьонхенгладбах и Вердер Бремен завършиха при резултат 2:2 в мач от 25-я кръг на Бундеслигата. Попаденията за домакините бяха дело на Маркюс Тюрам и Флориан Нойхаус, а за гостите точен на два пъти беше Марвин Дукш. Илия Груев игра 81 минути в срещата, преди да бъде заменен от Максимилиан Филип. След това равенство Гладбах е 10-и с 31 точки, докато Вердер Бремен е със същия брой точки, но на 11-а позиция.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Първият по-сериозен шанс в срещата дойде чак в 42-а минута, след като Маркюс Тюрам шутира отбита топка от границата на наказателното поле, но опитът му премина малко над напречната греда. Малко след това Ко Итакура за домакините засече ъглов удар от зоната около точката на дузпата, но насочи удара си с глава на сантиметри над напречната греда.

Второто полувреме започна удара, след като три минути след началато му Маркюс Тюрам отправи удар от границата на наказателното поле и отбеляза в долния ляв ъгъл. Йонас Хофман предостави асистенцията за гола - 1:0 за Гладбах. Малко след това именно Хофман можеше да се распише, но опитът му бе блокиран от един от защитниците. В 65-а минута Марвин Дукш получи топката в наказателното поле, реагира бързо и без никакви проблеми вкара топката в мрежата - 1:1.

Гладбах реагира и в 73-а минута Флориан Нойхаус овладя топката след рикошет и отправи нисък удар от границата на наказателното поле, който попадна в долния ляв ъгъл. Михаел Цетерер не успя да предотврати попадението - 2:1 за Гладбах.

Вердер Бремен не се предаде и в последната минута на редовното време Марвин Дукш пое подаване и изстреля неспасяем удар без колебание, който влетя в долния десен ъгъл - 2:2. В продължението гостите можеха да измъкнат и трите точки в срещата, но мощният удар с глава на Дукш пелетя покрай лявата греда.