Отборът на Вердер Бремен записа много ценен успех в борбата си за оцеляване в Първа Бундеслига. Намиращият се на предпоследна позиция във временното класиране тим на „бременските музиканти” се наложи с минималното 1:0 над Шалке 04, и то при гостуването си в Гелзенкирхен.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Скъпоценния гол за успеха на Вердер вкара Леонардо Битенкорт през първото полувреме. Изстрелът на германския футболист със сигурност може да се бори за попадение на сезона за тима от Бремен.

Тимът на Шалке 04 пък продължи с безобразното си представяне и вече в цели 11 кръга не познава вкуса на победата. „Миньорите” са единственият тим от елитното ниво на германския футбол, който все още не е спечелил точка след подновяването на шампионата след принудителната пауза заради пандемията от коронавирус.

Единствения гол в срещата дойде 32-ата минута, когато гостите организираха страхотна контраатака. Тодибо загуби топката в центъра на терена, Клаасен овладя и веднага намери Рашица, който напредна и подаде към Битенкорт отдясно. Германецът пое, огледа се и с невероятен удар с левия крак по диагонала не остави никакви шансове на вратаря на Шалке, който позволи да бъде прехвърлен.

След тази загуба „миньорите” загубиха още позиции във временното класиране и вече се намират на десето място с актив от 37 точки и голова разлика минус 12 гола.

В същото време Вердер се доближи на само две точки от Фортуна Дюселдорф и 16-ото място, което дава право на бараж за оцеляване.