Вердер Бремен и Айнтрахт Франкфурт направиха атрактивно равенство 2:2. По този начин бременските „музиканти“ събраха 11 точки и се изкачиха на 12-ата позиция във временното класиране, а „орлите“ са 7-и с 18 пункта.

Головете се забавиха чак до продължението на първата част. Ансгар Кнауф фаулира Йенс Стаге в наказателното поле и съдията Бенямин Бранд отсъди дузпа за домакините. Зад топката застана Марвин Дюкш, който вкара в долния ляв ъгъл за 1:0.

Само 5 минути след началото на втората част публиката на домакините отново ликуваше, след като Леонардо Битенкур намери Рафаел Боре в наказателното поле с подаване. Пред вратата на противника колумбиецът не се поколеба и прониза мрежата на бившия си отбор.

Gulliver/GettyImages
26 снимки

Айнтрахт обаче не падна духом след изоставането с две попадения и тръгна в атака.

Правещият силен сезон Омар Мармуш направи добро подаване към Елис Скири, който с удар по тревата намали пасива на „орлите“ в 65-ата минута.

Десет минути по-късно Вердер рухна, след като Тута се отскубна от пазача си и подаде към Хрвойе Смолчич, който не сгреши за 2:2.

Вердер можеше да стигне до победата в 91-ата минута, но удар на Дюкш бе спасен по страхотен начин от Кевин Трап, който спаси точката.