Байерн Мюнхен представи новия си треньор Венсан Компани на специална пресконференция. Той сподели, че има визия и ще я приложи и при баварците. Беглийският специалист подписа договор за два сезона. 

Gulliver/GettyImages
6 снимки

"Първите ми впечатления са добри. Срещнах някои много приятни хора. Знам какъв голям клуб е Байерн. Горд съм, но и много мотивиран да бъда тук. Що се отнася до мен, сезонът може да започне веднага", бяха първите думи на Компани. 

"Израстнах по улиците на Брюксел, в Академията на Андерлехт. Трябва да сме отбор. Искам моите играчи да имат смелост, да бъдат агресивни. Искам да играем така, това определя и моя характер. Искам да запазим това през целия мач". 

""Това назначение не е постижение само по себе си. Постижение е да бъдеш успешен на поста. Говорих с Ули Хьонес. Знам, че не съм решението само на Макс Еберл и Кристоф Фройнд, а и на Хьонес и Карл-Хайнц Румениге. За мен не е толкова важно всички страни да са убедени в мен. Сигурен съм, че след това ще бъдат доволни от работата ми на терена", продължи белгиецът. 

"Все още е рано да се говори за играчи. Очаквам с нетърпение да работя с тях. Искам да разбера колко гладни са те. Байерн не стана шампион, аз също съм запознат с тази ситуация. Ще видя кои играчи са достатъчно гладни, за да играят за Байерн". 

"Напрежението отвън никога не ме e притеснявало. Уважавам хората, които имат мнение. Това, което мога да контролирам, е моята работа и моите играчи. Ако сме най-добрите, външният свят ще ни последва. Може да ме попитате за напрежение и натиск 10 000 пъти, но отговорът ще остане същият. Това не е част от моя живот". 

"Когато бях в Чемпиъншип гледах само футбол от това първенство. Същото беше в Белгия или Висшата лига. Като треньор почти нямаш време за други мачове. В Сити бях повече от капитан. Може би нещата за Лирой Сане няма да са толкова различни, колкото бяха тогава. Моята работа е да извлека най-доброто от Лирой Сане, както и от останалите играчи", каза Компани по адрес на бившия си съотборник в Ман Сити. 

"Бях треньор на един от най-младите отбори в Белгия, а същото беше и в Англия. Това, което нося, са неща, които ще помогнат на играчите да се подобрят. Имам ясна визия и ще я реализирам и тук, в Германия", продължи Компани. 

"Не бях изненадан от обаждането от Байерн. Работата ми е интензивна и нямам време за това. Веднага бях убеден от Макс и Кристоф, а след това и от всички останали. В големите клубове, какъвто е Байерн, трябва всички вътре да сте заедно, а външният свят няма значение. Вътрешно трябва да сме на една и съща страница. Почувствах това тук. Затова реших в полза на Байерн и срещу останалите опции. През първата година в Бърнли имахме рекорден брой точки, а във Висшата лига имахме най-малкия бюджет, но аз останах същия". 

"Финалът в Шампионска лига е в Мюнхен и това прави сезонът по-специален от останалите. Искаме да печелим всеки мач, винаги. Няма да го постигнем само с разговори. Трябва да работим на тренировки усилено всеки ден". 

"Изключително мотивиран съм и искам да направя футболистите по-добри. Това, което ме мотивира най-много са моментите, в които нещата не са наред. Искам не само да имаме най-добрите играчи, но и отбор", завърши белгиецът.