Джейдън Санчо е склонен да пренебрегне офертите от Висшата лига и да остане в Борусия Дортмунд, разкри изпълнителният директор на клуба - Ханс-Йоаким Вацке.

Английският национал отбеляза 14 гола в Бундеслигата през този сезон и асистира за други 14, което предизвика слухове за негово завръщане в родината, където за последно игра в Манчестър Сити, преди да премине на 17-годишна възраст в Германия. Въпреки това, Вацке вярва, че Санчо споделя неговата визия за розово бъдеще на Дортмунд, но призна, че бъдещето му е неясно на този етап.

„Мисля, че той има усещането, че клубът го чака добро бъдеще. По мое мнение, той не иска да напуска. Не е ясно какво ще се случи. Имаме много конфиденциална връзка помежду ни и с неговите агенти. Ще го обсъдим“, сподели той за BBC Sport. Независимо от това, Вацке настоя, че Дортмунд, който бе принуден да продаде няколко от звездите си в последните години, няма да се изкуши да продаде Санчо, само за да спечели допълнително пари от сделката.

„Не става въпрос за пари. За нас ще бъде най-добре, ако той остане в Борусия Дортмунд. Разполагаме с достатъчно финанси. Нуждаем се от трофеи. Мисля, че този тим разполага с много повече потенциал с Джейдън в състава, отколкото без него“, завърши Вацке.