Футболистите на РБ Лайпциг подновиха днес подготовка след 5-дневна пауза заради коронавируса. Играчите се събраха в базата на клуба от германската Бундеслигата, където разговаряха с ръководството на отбора, след което направиха тренировка под надзора на старши треньора Юлиан Нагелсман и помощниците му.

Футболистите бяха разделени на няколко групи и проведоха индивидуални занимания на три терена, които включваха упражнения за дрибъл, бягане с различна интензивност и удари. Физически контакти между играчите не бяха разрешени, заради което нямаше и отборни игри с топка. След тренировката футболистите не се прибраха заедно в съблекалнята, а се отправиха към осигурените им самостоятелни стаите си в общежитието на базата, за да се изкъпят и преоблекат самостоятелно.

Играчите не обядваха с столовата, а всеки получи храна пред вратата на стаята си, която можеше да изяде на място или да си я занесе вкъщи. Все още не е ясно колко време ще продължи подготовката на тима по този начин. РБ Лайпциг е трети във временното класиране в Бундеслигата, като си осигури и място на четвъртфиналите в дебютния си сезон в Шампионската лига. Първенството на Германия по футбол в момента е прекратено заради пандемията от коронавирус. В страната заразените с COVID-19 са около 11 хиляди, а починалите са 20.