От Байер Леверкузен настояват, че мислят единствено за двубоя за Купата на Германия срещу Щутгарт във вторник и не са се фокусирали върху дербито с Байерн Мюнхен следващата събота, предаде ДПА.
Тимът от Леверкузен спечели срещу последния Дармщад с 2:0 в събота и запази аванса си от 2 точки пред Байерн и ще влязат в дербито с увереност.

Отборът на Шаби Алонсо е единственият, който няма загуба във всички турнири до момента през сезона в Топ 5 на европейските първенства, като е спечелил 25 от 29 срещи. Те са победили в 16 срещи от Бундеслигата, 3 за Купата на Германия и 6 в Лига Европа.

"Срещаме топ отбор. Нуждаем се от най-доброто си представяне на високо ниво. После ще мислим за Мюнхен", каза Алонсо преди мача с Щутгарт.

Снимки: Gulliver/GettyImages
26 снимки

"Купата е специално състезание. Знаем, че можем да направим още една крачка към финала в Берлин догодина", добави испанецът.

Байер Леверкузен никога не е печелил титлата в Бундеслигата, а единствената им купа е от 1993, като има са печелили и Купата на УЕФА през 1988.

"Чакат ни два страхотни мача у дома. Първо ще се концентрираме и ще използваме цялата си енергия с Щутгарт", каза и Натан Тела, който вкара два гола през уикенда.

Младият Флориан Вирц бе удостоен с честта да заслужи наградата за гол на 2023 година в мача срещу Фрайбург. "Аз съм много амбициозен и опитвам да спечеля всеки мач във всеки турнир. Искаме да стигнем до всички възможни финали и да върха в Бундеслигата", каза Вирц. / БТА