Треньорът на Херта Берлин Пал Дардай засега няма основания да се притеснява за поста си, въпреки че отборът му започна с 3 загуби сезона в Бундеслигата. Ръководството на клуба обаче твърдо го подкрепя.

"Пал напълно спечели доверието ни и сме уверени, че той ще направи точно това, от което имаме нужда в момента" каза пред Sport 1 директорът на Херта Карстен Шмид.

Дардай се върна миналия сезон за втори път начело на отбора и успя да го спаси от изпадане. Херта обаче стартира по ужасяващ начин новия сезон, а в събота загуби с 0:5 от шампиона Байерн Мюнхен.

Бившият футболист на Херта Дардай каза след мача, че ще се върне в отбора до 16 години, ако ръководството е срещу него.

Шмид обаче бе категоричен, че инвеститорът Ларс Виндхорст остава лоялен към клуба и вложените от него 375 милиона евро са били похарчени за различни пера, като трансфери, заплати, намаляване на дълговете и по-леко преминаване през кризата заради коронавируса. Той допълни, че слабият старт няма да промени амбициите на отбора за сезона.

"Не виждам никакви щети засега. По-скоро ще кажем, че през тази кампания искаме да направим стъпка напред и да изиграем стабилен сезон", каза директорът.

Това обаче трябва да се случи без нападателя Дейви Зелке, който счупи ребро по време на мача с Байерн и ще бъде дълго време извън терените.