Президентът на Херта - Кай Бърнщайн, има за цел да осигури повече стабилност в германския клуб, преди да мисли за по-високи цели. Столичани са на 15-то място в класирането в Първа Бундеслига и са застрашени от изпадане от елита. 

През миналата кампания Херта се спаси едва след участие в плейофен двубой, а това е изключително слабо представяне в сравнение с амбициите на Ларс Виндхорст, който даде близо 400 милиона евро през последните почти четири години. Инвеститорът е на път да продаде акциите си на 777 Партнърс. Бърнщайн, който е запален привърженик на Херта още от детските си години, наследи Вернер Гегенбауер на президентския пост в Херта.

"В един момент основите ще бъдат поставени и едва след това ще можем да започнем да възстановяваме къщата. Ние сме в Берлин, така че може да станем като много висок небостъргач. Може да бъде и много солидна къща на поне три етажа и всички да бъдат щастливи", заяви Бърнщайн пред ДПА.

Целта му е Херта да стане един от най-силните клубове в средносрочен план. Плановете за строеж на нов стадион и привличането на още спонсори са част от предизвикателствата пред клуба от Берлин в близките години.  

"Трябва да бъдем търпеливи и да продължим по този път, по който сега сме тръгнали. само тогава той ще бъде успешен. Това ще бъде процес, в който да изясним на хората, че трябва да има баланс между очакванията и реалността", добави Кай Бърнщайн.