Нов важен тест предстои за Хамбургер. Отборът ще направи пореден опит да се завърне  в елита на Германия. След 4 сезона във Втора Бундеслига, воденият от Тим Валтер състав ще се изправи срещу Херта в два решителни мача.

През последните години все нещо се изплъзваше на тима от Хамбург, а сега европейският клубен шампион от 1983, получава нова възможност за промоция. „Берлинчани“ пък са водени от бившия играч на Хамбургер Феликс Магат, човекът, който донесе европейската титла на Хамбург през 1983 година.   

Тим Валтер и неговите футболисти обаче няма да си правят никакви сантименти, и наставникът е готов за голяма битка. Според специалиста, отборът му има всички шансове да се завърне в Бундеслигата.

„Уважавам много Магат, заради всичко, което е постигнал. Той е легенда на Хамбургер и заслужава само добри думи. Тук обаче, в тези два мача се решава съдбата ни и ние ще бъдем смели. Искаме да се завърнем в германския елит и ще дадем всичко от себе си. Поздравявам Шалке и Вердер за директната промоция, но ние направихме силен финал на сезона и заслужихме своя шанс. Няма да е лесно, не си правя илюзии, Херта е добър отбор, но силно се надявам, че след двата мача ние ще излезем крайни победители“, коментира Валтер.