Повечето хора в Германия са против завръщането на феновете по стадионите през този сезон. Това показва проучване на института YouGov по запитване на ДПА.

Според изследването 61 процента от респондентите не са съгласни с идеята запалянковците да се върнат по стадионите преди края на май месец, когато свършва сезон 2020/21 в Бундеслигата. На противоположното мнение, което подкрепя присъствието на хора по трибуните, са 23 процента от жителите в Германия.

В сряда германският канцлер Ангела Меркел ще проведе среща с лидерите на отделните провинции в страната, на която ще бъде обсъдено как да продължи борбата с коронавируса.

През октомври властите решиха да затворят за зрители всички спортни събития в страната заради увеличаващия се брой заболели от COVID-19. Миналия месец Германската футболна лига, както и други спортни и културни организации поискаха разхлабване на мерките и връщане на посетителите по събития при спазването на нужните санитарни мерки.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.