Френската футболна легенда Зинедин Зидан е обичайният заподозрян за евентуален наследник на старши треньора на Реал Мадрид Карло Анчелоти, който според Бразилската футболна федерация е дал съгласие да оглави националния отбор на страната през 2024-а година, но сред вариантите все по-усилено се споменава и името на Шаби Алонсо.

Испанският треньор на Байер Леверкузен има лека преднина пред останалите кандидати, коментира германският спортен журналист Кристиан Фалк в подкаста Caught Offside.

„Вярваме, че Шаби Алонсо е първата опция за заместник на Карло Анчелоти през 2024-а. Имало е и идеи за това лято, но той е казал на Байер Леверкузен, че няма да си тръгне сега, защото не иска да оставя клуба в настоящата ситуация. Но през 2024-а, няма да има оправдание, ако Реал Мадрид поиска точно него. Разбира се, че той проявява интерес, а Байер Леверкузен е наясно, че има вероятност Реал Мадрид да се насочи към него“, коментира журналистът.

Междувременно бившият футболист на Реал Мадрид Раул Гонсалес продължава да впечатлява с работата си начело на втория тим на испанския град, а германецът Юлиан Нагелсман все още е свободен след раздялата си с Байерн Мюнхен.