Новият селекционер на Германия Ханзи Флик ще бъде представен на 10 август във Франкфурт, съобщи "Кикер".

Бившият треньор на Байерн Мюнхен заема поста от Йоахим Льов, който напусна след края на UEFA EURO 2020. Отпадането на Германия в групата на Мондиал 2018 и сега на осминафинал на Европейското първенство дойде в повече на шефовете и се стигна до раздялата между двете страни.

До първите си мачове като национален селекционер през септември, когато се подновяват Световните квалификации, Ханзи Флик трябва да направи няколко крачки. Една от тях е да намери нов треньор на вратарите, след като Андреас Кьопке също обяви напускането си в знак на солидарност с Льов.

Също така не е ясно и дали той ще продължи да разчита на ветераните Томас Мюлер (на 31) и Матс Хумелс (на 32 години). Дуото беше извадено от групата за Световното през 2018 година, но под обществен натиск и с желанието на опитни и важни играчи като Мануел Нойер бяха върнати за Европейското.

Успокояващото е, че първата среща на Флик е на 2 септември в Лихтенщайн, последвани от домашен дебют срещу Армения на 5-и и мач с Исландия три дни по-късно.

Германия не върви добре в група J на квалификациите за Катар 2022, след като падна 1:2 от Република Северна Македония през март. Именно северномакедонците и Армения са водачи в квалификационната група.