Сайтът Ghanafootball.com не остана равнодушен към представянето на нападателя на Лудогорец Квадво Дуа. Рекордното попълнение на „зелените“ отбеляза два гола за победата с 2:0 над Славия.

Ганайската медия отделя внимание на факта, че Дуа все още не е избрал кой национален отбор да представлява – Гана, Швейцария или Англия. 26-годишният футболист има мачове за доста от юношеските гарнитури на „кръстоносците“, но никога не е викан за представителния тим.

„Ганайският нападател Квадво Дуа направи двоен удар при победата на Лудогорец с 2:0 над Славия в Първа лига на България. Дуа, който са присъедини към Лудогорец от германския Нюрнберг това лято, имаше ограничено време за игра поради контузия, но показа качеството си в мача в сряда”, пише медията.

„26-годишният нападател влезе като смяна на Тодор Неделев в 66-ата минута и за две минути изведе Лудогорец Разград напред. След това той добави втори гол в 77-ата минута, за да подпечата победата за своя отбор. В мача за Лудогорец Разград участва и Бърнард Текпетей. Квадво Дуа записа шест мача за Лудогорец този сезон, като отбеляза два гола и направи две асистенции във всички турнири. Той е роден в Англия, но е израснал в Швейцария. Дуа има право да играе за Гана, Англия или Швейцария на международно ниво”, се казва още в материала.