Младата звезда на Борусия (Дортмунд) Юсуфа Мукоко продължава да вярва, че жълто-черните могат да спечелят първа титла в Бундеслигата от 2012-а година насам, въпреки равенството 1:1 с Бохум в петък.

"Имаме още четири мача и нищо не е приключило. Няма да бъдем спрени от нито един съперник, от нито един съдия или от някакво заболяване. Убедени сме в това", заяви Мукоко в интервю, разпространено от клубната телевизия Dortmund TV днес. "Ще се опитаме да поддържаме високо напрежение в мачовете си до края. Целият отбор се е настроил за това, градът, ние футболистите също, треньорите", допълва младият нападател.

Въпреки това, той съжали за пропуснатата възможност да си затвърдят лидерството в Бундеслигата от мача с Бохум: "Пропуснахме огромен шанс. За съжаление, футболният Бог не беше на наша страна. Това е тъжно и дразнещо, допълва играчът и се спира на дузпата, която не беше дадена за техния отбор именно заради нарушение срещу него: ако ме бяхте попитали там на място какво мисля, щях да ви кажа, че очаквам наказание за мене. Но след като се види всичко, е ясно – чиста дузпа за нас".

Данило Соарес от Бохум изглежда фаулира Карим Адейеми в наказателното поле, но реферът Саша Щегеман отхвърли жалбите на Дортмунд и видеоасистент-съдията (ВАР) не се намеси по никакъв начин. Секунди по-рано Мукоко отне топката и той призна, че е очаквал да му свирят нарушение в атака.

Борусия (Дортмунд) влезе в мача с преднина от една точка. След развоя на срещите до момента, те имат 2 аванс, но Байерн може да си върне лидерството, ако спечели у дома днес срещу Херта (Берлин).

Вчера самият Щегеман и Германският футболен съюз (ГФС) признаха, че играчите на Дортмунд са били ощетени и е трябвало да получат наказателен удар. Тимът не е печелил титлата от 2012-а година, като за този период шампион винаги е бил Байерн./ БТА