Наставникът на Борусия Дортмунд Един Терзич заяви, че отборът е готов за подновяването на Бундеслигата през уикенда, когато тимът приема Аугсбург в неделя.

“Напълно сме готови и отдадени да стартираме с победа в неделя“, увери Терзич на пресконференция по-рано днес.

“Зимната пауза беше доста дълга. Щастливи сме, че най-после започваме отново и имаме доста да се реваншираме. Искаме да внедрим нещата, които анализирахме и опитвахме да подобрим. Много състезатели се завърнаха от контузии, но Матеу Мори и Тома Мюние със сигурност пропускат предстоящия двубой. Други са под въпрос. За съжаление Марко Ройс беше болен през цялата седмица“, каза още Терзич.

Треньорът на Дортмунд добави, че нападателят Себастиен Алер се е представи добре в подготовката. “Гордеем се с него за начина, по който се пребори. Той измина дълъг път и сме щастливи, че отново е с нас. Ще видим дали ще играе от началото на мача с Аугсбург“, обясни треньорът по повод Алер.

Старши треньорът изрази задоволството си от привличането на Юлиан Риерсон от Унион (Берлин). "Радваме се, че Юлиан избра да се присъедини към нас. Играта му е много динамична, а в нападение винаги е агресивен. Това го отличава“, завърши Един Терзич.