Звездите в нападението на Борусия Дортмун Ерлинг Холанд и Марко Ройс са под голяма въпросителна за домакинския мач със Спортинг Лисабон от Шампионската лига. Това обави старши треньорът на "жълто-черните" Марко Розе ден преди срещата на "Сигнал Идуна Парк".

 "За Ерлинг и Марко ще трябва да изчакаме до финалната тренировъчна сесия. Тогава ще вземем решение и за двамата", заяви Розе на пресконференцията преди срещата. Двамата нападатели получиха травми през миналата седмица и пропуснаха поражението с 0:1 от Борусия Мьонхенгладбах в събота. 

Ситуацията с Ройс, който имаше болки в коляното, е малко по-добра и той тренира днес, докато Холанд, който е с мускулен проблем, все още е с болки. Добрата новина за Розе е завръщането на Юлиан Бранд. Полузащитникът от два дни тренира пълноценно, след като преодоля мускулна контузия.

 Борусия победи с 2:1 като гост Бешикташ в първия си мач от група "С" и нова победа срещу Спортинг ще отвори широко вратата към класиране за осминафиналите в турнира. Според Розе обаче предстои много тежък мач.

"Те са шампионите на Португалия. Те са добри футболисти и имат ясен план за играта. Утре ни предстои мач в Шампионската лига и когато прозвучи химнът, всеки от двата отбора ще иска трите точки за себе си", каза още Розе.