Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд – Ханс-Йоким Вацке предупреди Манчестър Юнайтед, че няма да има наддаване за Джейдън Санчо.

„Червените дяволи“ искат да привлекат 20-годишния англичанин това лято и се считат за фаворити за подписа му. Преди 3 години крилото премина от Манчестър Сити в Дортмунд срещу само 8 милиона паунда.

Сега Вацке заяви, че Борусия няма да се принуждава да продава най-големия си талант, въпреки предстоящата финансова криза. Той все пак уточни, че клубът ще удовлетвори желанието на бързоногия играч, каквото и да е то.

„Преди коронавируса казахме, че планът ни е Джейдън да остане с нас. Мога ясно да кажа, че дори богатите клубове, въпреки кризата, не бива да вярват, че ще стигнат до преговори с нас“, отсече босът, цитиран от „Мирър“.

Санчо е оценяван на около 100 милиона паунда, въпреки че в Дортмунд ще настояват за 120, ако се стигне все пак до преговори.

Предстоящият трансферен прозорец ще бъде по-беден откъм сделки, тъй като ще има по-малко средства за привличане на футболисти.

Юнайтед желаят както дясното крило, така и централен полузащитник, особено заради неясното бъдеще на Пол Погба. 20-кратният шампион на Англия може да срещне конкуренция в лицето на Челси, където се надяват, че детските пристрастия на Санчо към тях могат да се окажат ключови.

Джак Грийлиш от Астън Вила, оценяван на 70 милиона паунда, също е потенциална цел пред Оле Гунар Солскяер.