Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке заяви, че клубът приема безусловно предстоящото наказание от Германската футболна лига. То ще бъде наложено заради привържениците, които нарушиха протоколите срещу COVID-19, посрещайки групово отбора след победата в рурското дерби срещу Шалке 04 през изминалия уикенд.

Вацке добави, че "вестфалци" ще си извлекат поуките от инцидента и добави: "Ще работим съвместно с полицията и здравните власти, за да избегнем подобни случаи в бъдеще. Клубът има конкретни отговорности, които не спази. Извиняваме се за това".

Борусия Дортмунд спечели с 4:0 и към 150-200 фенове поздравиха отбора пред тренировъчното игрище. Повечето от тях не носеха маски и не спазваха правилата за социално дистанциране.

"Представете си следната картинка. Спечелили сме важен мач и се прибираме у дома. Феновете ни посрещат и ни поздравяват, а ние стоим като восъчни фигури в автобуса, без да показваме емоция. Реално ли звучи? В края на краищата обаче си има правила, които са много важни. Подчертавам, много важни. Все пак никой не слезе от автобуса, за да празнува с нашите привърженици", допълни още босът.