Борусия Дортмунд все още е на кръстопът за това как ще бъде заменен контузения Миши Батшуай до края на сезона. Белгийският национал увреди връзки в глезена си и е аут за оставащите мачове, а потенциално и от Мондиал 2018.

От Борусия потвърдиха: Сезонът на Миши приключи

24-годишният Батшуай пристигна под наем от Челси през януари и се доказа като истинска находка. Той отбеляза 9 гола в 14-те си мача на всички фронтове, преди да се контузи във финалните мигове от злополучното рурско дерби срещу Шалке 04, загубено от „жълто-черните” с 0:2.

Реално Борусия в момента не разполага с адекватна алтернатива на тъмнокожия таран. „Имаме няколко варианта”, заяви треньорът Петер Щьогер. „Можем да направим пряка замяна чрез Алексадър Исак.”

Борусия желае Батшуай за постоянно, Челси му лепна тлъста цена

18-годишният швед не е играл кой знае колко за „пчеличките”, откакто пристигна от АИК Солна през януари 2017 година. Затова изглежда по-вероятно Дортмунд да довърши сезона без типичен нападател отпред.

„Можем да пуснем на върха и някой от бързите ни крила”, допълни Щьогер, отваряйки вратичката за Марко Ройс или Максимилиан Филип.