Ръководството на Борусия Дортмунд все още отказа да обяви категорично дали треньорът им Петер Щьогер ще бъде освободен след края на сезона или не.

Според вестник BILD, австриецът определено няма да продължи кариерата си в клуба през новия сезон, а договорът му изтича през юни.

Треньорът на френския Ница - швейцарецът Люсиен Фавр, е определян от някои медии като фаворит за треньорската скамейка на Борусия.

"Ние винаги сме казвали, че Петер Щьогер е първият човек, с когото ще говорим. За момента няма двете страни не сме имали разговор по въпроса как гледаме на бъдещето, така че е логично да няма решение, заявиха от Пресслужбата на клуба.

Щьогер беше назначен с краткосрочен договор през декември на мястото на уволнения Петер Бош, малко след като самият Щьогер беше приключил отношенията си с Кьолн.

Австриецът направи солиден старт, но поражението от Байерн Мюнхен, както и загубата в регионалното дерби от Шалке 04 в неделя изпратиха Борусия на четвър място във временното класиране в Бундеслигата и с опасност да пропусне Шампионската лига на есен.

"Моят договор приключва на 30-и юни. Аз не се притеснявам от това, заяви Щьогер пред телевизия WDR.