Изпълнителният директор Ханс-Йоахим Ватцке все още вярва в шансовете на Борусия Дортмунд да спечели титлата в германското първенство по футбол, въпреки поражението с 2:4 срещу Байерн Мюнхен в събота вечер. По този начин "жълто-черните" отстъпиха първото място на баварците.

"Не се предаваме и няма причина да го правим. Нищо не е приключило", каза той за местните медии, цитиран от ДПА.

Дортмунд е с две точки зад Байерн осем кръга преди края на сезона. Баварците поведоха още в началото на мача след грешка на вратаря Грегор Кобел, а след това домакините нанизаха още три попадения. Дортмунд върна две в края на мача.

"Грег ще ни спечели следващия мач. Той е скоро - в сряда", продължи Ватцке, който не пътува с отбора за Мюнхен заради вирусно заболяване. 

Следващият мач на Дортмунд е от четвъртфиналите на Купата на Германия срещу РБ Лайпциг в сряда. Тежките изпитания за отбора продължават през уикенда, когато "жълто-черните" ще се изправят срещу третия в класирането Унион Берлин.

"Ние сме Борусия и ще се изправим отново на крака. Битката за титлата не е решена. Все още имаме пет мача у дома и три като гости", заяви спортният директор Себастиан Кел.

Автор: Ивайло Георгиев