Ръководството на Борусия Дортмунд е взело твърдото решение да продаде водещия си нападател Пиер-Емерик Обамеянг. Шефовете на германския гранд са се уморили от постоянните незачитане на дисциплината, което габонецът демонстрира през последните 18 месеца.

Лудо дерби на Рур! От 4:0 за Дортмунд до 4:4

Макар формата на 28-годишния играч да е повече от солидна – 17 гола в 19 мача дотук през сезона – противоречията около него станаха твърде много. През лятото Обамеянг имаше „зелена светлина” да си намери нов отбор, но до сделка така и не се стигна. Желаните от него дестинации бяха Реал Мадрид или Милан, като никой от тях не направи решителна стъпка по въпроса.

Самоотлъчките извън терена са само едната страна на монетата, като чашата на търпението в Дортмунд преля след драматичното дерби срещу големия враг Шалке 04 през уикенда. До 55-ата минута на мача „жълто-черните” водеха с 4:0, като Обамеянг беше сред голмайсторите. Тогава обаче именно габонецът бе изгонен от игра, а „кралско сините” сътвориха чудо, отбелязвайки 4 гола за крайното 4:4.

Обамеянг изравни рекорд в Бундеслигата

Пред този мач Обамеянг бе наказан от клуба с изваждане от групата за двубоя срещу Щутгарт поради дисциплинарни причини. Оказа се, че футболистът е заминал на шопинг в Италия въпреки изричната забрана на Борусия. В същото време медиите в Германия докладват, че вече голяма част от съотборниците му се оплакват от несериозното отношение на Обамеянг към тренировъчния процес. Бившият ас на Сент Етиен редовно закъснявал за заниманията, а в същото време ядосал и шефовете, като взел участие във фотосесия без