Ръководството на германския футболен гранд Байерн Мюнхен е наясно, че Садио Мане преговаря със саудитския клуб Ал-Насър за възможен трансфер, пише ДПА.

"В Байерн сме уведомени за това, но става въпрос за първоначални разговори, така че ще трябва изчакаме и ще видим", заяви президентът на баварците Херберт Хайнер по време на посещението си при губернатора на Токио. 

Шампионът на Бундеслигата в момента е на предсезонна подготовка в Япония.

Според изданието "Билд" представители на Ал-Насър ще се срещнат с Мане по-късно днес. Твърди се, че от саудитския клуб, в който играе португалската суперзвезда Кристиано Роналдо, ще предложат голяма заплата на сенегалския национал. 

31-годишният нападател има договор с Байерн за още два сезона, но не е изключено да премине в друг отбор преди изтичането на контракта. 

Хайнер каза още, че досега не е получена конкретна оферта за сенегалеца, но в медиите се споменава, че германците искат около 30 милиона евро за правата на играча.

Мане премина на "Алианц Арена" миналото лято, но престоят му при баварците беше тежък заради контузия на десния пищял, която го извади и от състава на Сенегал за Световното първенство в Катар през 2022 година. Освен това нападателят беше замесен във физическа саморазправа в съблекалнята със съотборника си Лерой Сане след поражението на тима от Манчестър Сити в елиминационната фаза на Шампионска лига през пролетта. /БТА