Ръководството на Байерн Мюнхен не мисли за смяната на старши треньора Томас Тухел, въпреки кошмарното представяне на германския гранд в шампионата.

Първенецът от миналия сезон изпитва сериозни трудности на родната сцена, а вчера записа поредния си слаб резултат, губейки с 2:3 от Бохум. Така Байерн вече изостана на цели осем точки от лидера Байер Леверкузен, чийто тим пък не престава да чупи рекорди.

Възпитаниците на Шаби Алонсо не познават вкуса на загубата вече в 32 поредни мача, като по този начин изравниха серия именно на Байерн Мюнхен. Още след няколко дни „апирините” ще могат да задминат този рекорд.

Въпреки тежката ситуация в Байерн, от клуба са категорични, че ще продължат да гласуват доверие на Тухел. Специалистът не спира да си търси оправдания след всеки слаб резултат, като изгледите да подаде оставка изглеждат минимални.

Вчера президентът на Байерн Ян-Кристиан Дреесен призна, че е притеснен от резултатите на отбора, но увери, че Тухел със сигурност ще бъде начело на отбора и „през следващата седмица”.

Напрежението върху Тухел обаче нараства с всеки изминал ден. Различни фен организации на баварците вече призоваха за уволнението му.