Бившият изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан заяви, че трябва да говори с ръководството, след като бе уволнен и влезе в публичен спор с останалите шефове, предаде ДПА. "След като всичко утихне, ще се срещнем и ще говорим спокойно", каза Кан пред вестник "Билд".

Бившият вратар, както и спортният директор Хасан Салихамиджич бяха уволнени минути, след като отборът спечели по драматичен начин 11-ата си поредна титла в първенството.

Дуетът бе критикуван и за това, че не привлече топ нападател след раздялата с Роберт Левандовски, който премина в Барселона миналото лято, както и за това, че изненадващо се разделиха с треньора Юлиан Нагелсман в края на месец март.

Докато Салихамиджич беше с отбора за последния мач срещу Кьолн, Кан отсъстваше. На репортерите им бе заявено, че той е настинал и не може да пътува.

Но президентът на Байерн Хеберт Хайнер каза на пресконференция в неделя, че "не се разделят приятелски" с Кан и на него не му е било позволено да пътува с тима.

"Мисля, че всеки ще разбере, че съм разочарован заради това, че не бях с отбора", каза Кан. Той добави, че не смята двете си години на поста като провал.

"Поех тази отговорност, защото искаш да върна нещо на отбора. Не беше лесна задача след много успешния период с Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге", призна той.

"Клубът в момента е в период на преход, което винаги е трудно и понякога се случват грешки. Въпреки че настоящата ситуация не е лесна, за мен положителните неща в Байерн бяха много повече от негативните", смята бившият вратар.

Байерн спечели рекордната си 11-а поредна титла по изключително драматичен начин, след като кръг преди края Борусия Дортмунд беше лидер, но направи само равенство срещу Майнц (2:2), докато Байерн победи Кьолн с 2:1 в самия край на срещата./БТА