Унион Берлин спечели с 3:0 като домакин срещу Щутгарт в двубой от 26-и кръг на Бундеслигата. Така "железните" се доближиха само на 2 точки то лидера в шампионата Борусия Дортмунд и на 1 от втория Байерн Мюнхен. Двата тима играят в голямото дерби на Германия по-късно тази вечер.

Gulliver/GettyImages
22 снимки

В 34-ата минута Щутгарт всъщност стигна първи до попадение, което бе дело на Хуан Хосе Переа, но бе отменено от ВАР заради игра с ръка при атаката на гостите. 

Две минути преди края на първото полувреме отново Щутгарт бе близо до гола. Тиаго Томаш получи топката в наказателното поле на домакините, но нанесе изстрел право в ръцете на Ленарт Грил.

Второто полувреме вече започна доста по-добре за Унион като в 47-ата минута Жером Русийон опита късмета си с шут, който обаче бе разочароващ и мина встрани от вратата. Четири минути по-късно обаче "железните" удариха. Именно след центриране на Русийон в пеналтерията на Щутгарт, Шералдо Бекер засече и прати топката в мрежата на гостите. 

В 65-ата минута пък Кевин Берен от състава на Унион се възползва превъзходно от разбъркване в наказателното поле на противника, топката се озова в неговите крака, а той не сбърка и направи резултата 2:0. Ситуацията бе прегледана от ВАР, но съдията Флориан Бадщубнер посочи, че попадението остава. 

Две минути след това автогол на Генки Харагуши оформи класиката и крайният резултат в двубоя. Щутгарт заема последното място с 20 точки след 26 мача.