Унион Берлин победи Борусия Мьонхенгладбах с 3:1 в среща от 14-ия кръг на германската Първа Бундеслига. Мачът беше дебют за новия треньор Ненад Биелица, който замени Урс Фишер.

Кевин Фоланд откри за домакините от дузпа в 23-ата, а Бенедикт Холербах удвои пет минути след почивката, преди Микел Кауфман да оформи класиката в 75-ата минута. Почетното попадение за гостите реализира Аласан Плеа в 77-ата минута.

Снимки: Gulliver/GettyImages
42 снимки

По този начин Унион записа първа победа във всички турнири от края на месец август и събра 10 точки на 15-ата позиция. Столичани прекъснаха ужасяваща серия от 13 загуби и 3 ремита от 26 август насам, когато за последно победиха Дармщат с 4:1. Гладбах остава е десети с 16 пункта. През идната седмица Унион приемат Реал Мадрид в последната си среща от групите на Шампионска лига, като при победа имат шанс да продължат към Лига Европа.

Феновете на Бундеслигата изразиха своята съпротива срещу външни инвеститори, които Германската футболна лига (DFL) планира да привлече, за да генерира повече приходи. Привържениците на Унион Берлин и Борусия Мьонхенгладбах издигнаха банери с надписи „Не на инвеститорите в DFL“ по време на мача.

В друга среща по същото време Волфсбург загуби домакинството си на Фрайбург с 0:1. Единственото попадение реализира Михаел Грегорич в 74-ата минута.

Снимки: Gulliver/GettyImages
28 снимки

„Вълците“ са 11-и с 16 точки в таблицата, а Фрайбург е осми с 21 пункта.