Отборът на РБ Лайпциг допусна изненадваща загуба у дома с 1:2 от Унион Берлин в мач от 20-ия кръг в Бундеслигата. Така бе сложен край на серията от 18 мача без загуба на "биковете". Бенямин Хендрикс (30) изведе РБ Лайпциг напред, с попадения на Яник Хабере (61) и Робин Кнохе (72) тимът от Берлин направи пълен обрат. Гол на Юсуф Поулсен в 78-ата минута бе отменен след преглед с ВАР заради засада на Тимо Вернер в хода на атаката.
 
Домакините поведоха с първото по-сериозно положение в двубоя в 24-ата минута. Бенямин Хендрикс се добра до една лошо изчистена топка и с плътен удар с левия крак направи 1:0. Унион изравни след час игра, топката не бе изчистена добре след центриране от корнер и попадна на крака на Яник Хаберер, който с брилянтен удар от границата на наказателното поле се разписа за 1:1.
 
Играчите от Берлин получиха дузпа в 70-ата минута за игра с ръка на Мохамед Симакан, а Робин Кнохе от бялата точка донесе трите точки на отбора си. 

С тази победа Унион се изкачи до второто място в класирането и вече има 42 точки, само една по-малко от Байерн. РБ Лайпциг пък се смъкна до петото място в подреждането с 36 точки.