Унион Берлин си тръгна с щастливо спечелена точка от гостуването на Волфсбург в последния мач от 24-ия кръг в Бундеслигата, който завърши 1:1. Така столичани, за които това беше 4-ти пореден шампионатен двубой без победа. вече имат 45 точки и се изравниха с РБ Лайпциг и Фрайбург, като трите състава поделят 3-5 място.

На върха е Байерн с 52, пред Борусия Дортмунд с 50. Волфсбург остава на 8-о място с 35 точки, на 1 от 7-ия Майнц.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Футболистите на Нико Ковач диктуваха темпото на срещата в нейния по-голям процент, но така и не стигнаха до попадение. С три много сериозни пропуска се отличи египетският нападател Омар Мармуш. Особено фрапиращ беше първият тях в 35-ата минута, когато излезе сам срещу вратаря Фредерик Рьонов от ляво по диагонала, но прати топката в аут.

След почивката гостите от Берлин изнесоха играта по-напред и опитваха да изненадат защитата на Волфсбург. И в 72-ата минута стигнаха до дузпа, предизвикана от Йозуа Гилавоги. Френският футболист закъсня и беше изпреварен от Еса Лайдуни, който получи центриране от дясно. Гилавоги препъна тунизиеца от Унион и съдията Роберт Шрьодер отсъди дузпа. Зад топката застана хърватинът Йосип Юранович, който с мощен изстрел не остави шанс на вратаря Кун Кастеелс. Така берлинчани прекъснаха и серията си от три поредни мача в първенството без отбелязан гол.

Но в 83-ата минута резервата на Волфсбург Патрик Вимер изравни с малко странен удар от границата на наказателното поле. Якуб Камински поде атаката, комбинира с Кевин Паредес, който върна на Вимер. Австриецът някак небрежно, но възползвайки се и от суматохата пред вратаря, с обратен фалц прати топката в мрежата за 1:1. За автора на попадението това е трето негово през сезона. Две минути преди края на мача пак той можеше да осигури и пълен комплект от точки за Вълците. Ударът му беше спрян от защитник на голлинията, а Камински се размина с добавката, за да вкара зад Рьонов.

 

БТА / Автор: Атанас Василев