Унион победи като гост Херта с 2:0 в дербито на Берлин от 18-тия кръг в Бундеслигата. За Унион се разписаха Данильо Дуки (44’) и Пол Сегин (67’). Така Унион се нареди на второто място в Бундеслигата с равен брой точки с Байерн, но преди срещата на баварците срещу Айнтрахт.

Първото полувреме на мача не предложи кой знае колко опасни положения. Минута преди края на редовното време на първата част обаче Унион поведе. Кристофер Тримел центрира от пряк свободен удар и намери централния защитник Данильо Дуки, който се извиси мощно и отбеляза с глава за 0:1.

Десетина минути след почивката Марко Рихтер от Херта отправи далечен шут и не бе далеч от истината, но все пак бе неточен. В 77-ата минута след добра контраатака Шералдо Бекер напредна и подаде добре на Пол Сегин, който без проблеми отбеляза втория гол за Унион. При този резултат и завърши срещата. 


Фрайбург пък стигна до убедителна победа като домакин. Тимът надви Аугсбург с 3:1 в мач от същия кръг на немския шампионат. Михаел Грегорич откри за домакините в 13-ата минута, а в 29-ата Бериша възстанови равенството. Все пак Фрайбург отново поведе с гол в 30-ата минута, дело на Лукас Хьолер. 

Крайният резултат бе оформен в 85-ата минута, когато Филип Линхарт се разписа. Така Фрайбург се изкачи на четвъртото място в Бундеслигата, но с мач повече от Айнтрахт и Борусия Дортмунд, които са следователно на пета и шеста позиция.