Унион Берлин и Байер Леверкузен не успяха да се победят и завършиха наравно при резултат 0:0 в двубой от 30-ия кръг на германската Първа Бундеслига.

Гостите от Леверкузен бяха по-близо до успеха, но вратарят на столичани Фредерик Ронов спаси в края удар с глава на Мичел Бакер. По този начин Унион пропусна възможността да се доближи максимално до лидерите и остава трети с 56 точки, на три от втория Байерн Мюнхен. Байер Леверкузен остава на шеста позиция в класирането с 48 пункта.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Щутгарт се наложи над Борусия Мьонхенгладбах с 2:1. "Швабите" поведоха чрез Серу Гираси през първото полувреме, но Юлиан Вайгъл изравни за Борусия. Радостта на гостите трая само няколко минути, след като Ко Итакура направи дузпа и бе изгонен с червен картон, а Танги Кулибали вкара за 2:1 за домакините. Това бе важен успех в борбата на дъното за Щутгарт, който изпревари Бохум и вече е на 15-о място.

РБ Лайпциг победи Хофенхайм с 1:0. Кристофер Нкунку донесе успеха и трите точки на тима от Лайпциг, който остава на пето място с 54 точки, но е много близо и до третата позиция, която преследва. Хофенхайм продължава борбата за оцеляване като заема 14-о място и само с точка над зоната за плейоф.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Фрайбург се наложи над Кьолн като гост с 1:0. Единственото попадение вкара японецът Рицу Доан в 54-ата минута. Така Фрайбург има вече 56 точки в актива си и се изравни с Унион Берлин на третото място. Тимът има по-лоша голова разлика за момента, но и всички шансове да се пребори до края на първенството за директна промоция в Шампионската лига.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Айнтрахт Франкфурт и Аугсбург направиха 1:1 в друг мач от кръга. Домакините поведоха чрез автогол на косовския футболист на Аугсбург Елвис Реджбечай, но Ермедин Демирович изравни за баварския отбор. Айнтрахт остава в средата на класирането, като Аугсбург все още не се отдалечил достатъчно от опасната зона.