Старши треньорът на Унион Берлин Урс Фишер и неговият асистент Маркус Хофман подписаха нови договори, съобщиха от клуба.

Унион започна ударно сезона в Бундеслигата и след седем кръга е лидер в класирането. Това накара ръководството на клуба да удължи по най-бързия начин договорите на двамата специалисти, които изтичаха в края на този сезон.

"Урс Фишер е отличен треньор, който, заедно с екипа си, ни изведе до най-успешната част от историята на нашия клуб. Нашата съвместна работа винаги се е характеризирала с взаимно уважение и вяра, така че разговорите за продължаване на сътрудничеството ни лежаха на тези основи", каза клубният президент Дирк Цинглер.

Цинглер обаче не уточни за какъв период от време е новият договор на Фишер и помощника му Хофман.

Фишер застана начело на столичния клуб през юли 2018 година и само година по-късно го изведе до първа промоция в Бундеслигата. Заедно с Хофман той успя да изгради изключително стабилен отбор, който бележи постоянен ръст в представянето си - от 11-о място през първия сезон в елита, през седмо и пето миналата година, което осигури и класиране в групите на Лига Европа. От началото на този сезон Унион е не само водач в класирането, но и единственият отбор без загуба в германския елит.

Унион Берлин е единственият отбор в момента в Бундеслигата, който е играл в първенството на Германската демократична република (Източна Германия).