Кевин Беренс отбеляза хеттрик, за да донесе убедителната победа на на Унион Берлин с 4:1 срещу гостуващия Майнц 05 в среща от първия кръг на новия сезон на футболното първенство на Германия.

Беренс откри резултата още в първата минута с хубав удар с глава в далечния ъгъл на вратата на съперника, което беше най-бързият гол в историята на клуба в Бундеслигата.

Той се нуждаеше само от още осем минути, за да добави второ попадение, завършвайки центриране на Айса Лайдуни. Унион имаше възможност да вкара трети гол преди почивката, но Давид Фофана уцели гредата, докато удар на Диого Лейте беше спасен от вратаря на гостите.

Майнц 05 получи правото да изпълни дузпа след фаул срещу Браян Груда, но вратарят Фредерик Ронов спаси удара от бялата точката на Людовик Айорк в 63-ата минута. Гостите все пак върнаха едно в 64-ата, след като точен беше Антони Каси след лошо изчистване на защитата на Унион.

Беренс отново беше на точното място в точното време, за да запише първия си хеттрик в Бундеслигата след третото попадение в 70-ата минута.

Айорк имаше изключително лош ден днес и пропусна нова дузпа в 89-ата минута, отново спасена от Ронов, преди Милош Пантович да направи 4:1 с гол в добавеното време.

Съперникът на Левски в квалификациите на Лигата на конференциите Айнтрахт Франкфурт приема Дармщат в другия мач от неделната програма.