Унион Берлин сложи край на серията си от четири мача без победа в Бундеслигата. Това стана факт след победа с 2:0 у дома над Айнтрахт Франкфурт. Срещата беше от 25-ия кръг на първенството. Точни за успеха бяха Рани Кедира и Кевин Бееренс през второто полувреме. 

С успеха Унион събра 48 точки и заема трето място във временното класиране. Айнтрахт продължава пропадането и вече четири мача няма успех. "Орлите" са шести с 40 точки. 

Gulliver/GettyImages
14 снимки

През първата част не се случи нищо запомнящо се на "Старото лесничейство". В 53-ата минута "железните" излязоха напред в резултата. След центриране от корнер Робин Кнохе свали топката за Рани Кедира, който от няколко метра направи Кевин Трап безпомощен. 

По-добрата игра на домакините продължи и в 68-ата минута Шералдо Бекер след самостоятелен пробив прати топката във вратата. След намесата на ВАР обаче се оказа, че в течение на атаката е имало нарушение и попадението беше отменено. 

В 75-ата минута обаче Унион все пак стигна до втори гол, с който уби интригата в срещата. Кевин Бееренс се справи с няколко защитника и със страхотен удар матира Трап за втори път.