Унион Берлин не успя да победи Шалке в мач от 21-ия кръг на Бундеслигата. Така "железните" изпуснаха шанса да вземат лидерството в немския шампионат, след като Байерн Мюнхен загуби своята среща.


Gulliver/GettyImages
17 снимки

Унион Берлин започна силно срещата. Първата по-опасна възможност обаче дойде чак в 23-ата минута, когато Данило Доеки насочи топката точно под напречната греда на вратата на Шалке, но Ралф Фарман се намеси по впечатляващ начин и отрази.

В началото на второто полувреме нямаше опасни положения пред някоя от двете врати, като изобилстваха единоборствата в средата на терена.

В 81-ата минута футболистите на Унион Берлин имаха претенции за дузпа, след като играч на домакините се свлече в наказателното поле, но главният рефер направи знак, че играта трябва да продължи.

Минута след това Шералдо Бекер центрира в наказателното поле на Шалке където Жордан Сиебатчеу засече, но не успя да намери очертанията на вратата, пазена от Ралф Фарман.

Малко преди изтичането на редовното време Бекер бе на добра позиция да отбележи решаващото попадение в двубоя, той шутира от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран от бранител на Шалке.

Така Унион Берлин взе само точка от срещата у дома. Тимът остава втори в Бундеслигата, заради по-лошата си голова разлика от Байерн Мюнхен, но с равни точки с баварците.